Annerien Vermeulen, Centurion.
Lewer 18-24 kolwyntjies.
Kolwyntjies
- 2 pakkies (175 g elk) Oreo®-beskuitjies
- 500 g roomkaas
- 125 ml suiker
- 5 ml vanieljegeursel
- 3 eiers
Ganache
- 100 g donkersjokolade, gekap
- 100 ml vars room
- sjokoladeballe, -truffels of maraschino-
- kersies vir afronding
Metode:
- Verhit die oond tot 180 ̊C. Voer 2 muffinpanne met papiervormpies uit en spuit met kleefwerende kossproei.
Om die kolwyntjies te maak:
- Plaas ’n Oreo®-beskuitjie in elke papiervormpie.
- Klop die roomkaas, suiker, vanieljegeursel en eiers vir 3 minute saam.
- Skep die beslag in die papiervormpies. Bak vir 20 minute tot deurgaar.
- Sit eenkant om af te koel.
Om die ganache te maak:
- Verhit die sjokolade en room tot die sjokolade gesmelt is.
- Sit eenkant om af te koel tot net bo kamertemperatuur.
- Smeer die ganache oor die afgekoelde kolwyntjies en rond af met sjokoladeballe, -truffels of maraschino-kersies.
Bron: Leserskring spogresepte, saamgestel deur Christelle Erasmus
Uitgewer: Human & Rousseau
Grote genugtig dit klink, in die woorde van oorle’ Jan Spies, “ryk en lekker” – wat help dit Woolies gaan hul lekkers by die betaalpunte begin wegneem maar dan verlei Maroela ons met sulke resepte! ; D
Manlief het hierdie spesiaal vir my gistraand gemaak en ek moet sê dit was vrek lekker!!! Hy sal maar gereeld hierdie moet bak…