Lewer 8 porsies.
Bestanddele:
- 1 kg baba-aartappeltjies
- 250 g swoerdlose spekvleis, in blokkies gesny
- 45 ml gesnipperde grasuie
HEUNINGMOSTERDSLAAISOUS
- 15 ml heuning
- 65 ml appelasyn
- 125 ml olie
- 1 knoffelhuisie, gekneus
- 15 ml mosterdpoeier
- 30 ml vars pietersielie, gekap
- sout en varsgemaalde swartpeper
Metode:
- Kook die aatappels in soutwater tot sag. Spoel onder lopende koue water af en trek die skille af. Hou eenkant.
- Braai die spekvleis tot bros en dreineer op kombuispapier.
- Berei die slaaisous deur al die bestanddele deeglik te meng.
- Sny die aartappels in die helfte en voeg die spekvleis. Roer liggies om te meng.
- Voeg die slaaisous by en marineer ten minste twee uur lank voordat dit voorgesit word. Skep in ‘n slaaibak en strooi die gesnipperde grasuie oor.
Bron: Lekker & Vinnig Braaigeregte
Uitgewer: Lapa Uitgewers
Ek gaan beslis van die broodresepte probeer…dankie
Baba aartappeltjies. Die mamma aartappel moet seker hartseer wees omdat haar baba aartappeltjies nie kans om n Simba chippie te word nie.