’n Maklike lasagne, gepak met groente en geur, vir ’n lui Sondagmiddag.
Ingestuur deur Catherine Riggien, Prestbury
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele:
Sous
- 400-500 g knopiesampioene, gesny
- 10 ml fyngedrukte knoffel
- 25 ml kookolie
- 125 ml mielieblom
- 2 liter melk
- sout na smaak
- 15 ml heelkorrelmosterd
Vulsel
- 250 g murgpampoentjies, gesny en gestoom
- 250 g vlapampoentjies, gesny en gestoom
- 4 wortels, gerasper en gestoom
- 500 g bevrore geroomde spinasie, ontdooi
- 2 boksies (250 g elk) spinasie- of gewone lasagnevelle
- 1 groot geroosterde hoender, ontbeen en in klein stukkies gesny
- 250 g patats, in blokkies gesny en gestoom
- 250 g botterskorsies, in blokkies gesny en gestoom
- 500 ml gerasperde cheddarkaas
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180 ̊̊C.
Sous
- Soteer die sampioene en knoffel in die olie. Meng die mielieblom met ’n bietjie melk. Sit eenkant.
- Voeg die res van die melk, sout en mosterd by die sampioene.
- Giet die mielieblommengsel by en roer aanhoudend. Kook tot dik en romerig.
Vulsel
- Plaas die murgpampoentjies, vlapampoentjies en wortels op die boom van ’n groot, gesmeerde oondvaste bakskottel.
- Bedek die groente met die spinasie en ’n derde van die sampioensous. Bedek met ’n laag lasagnevelle.
- Plaas die hoender bo-op die lasagnevelle saam met die gestoomde patats en botterskorsie.
- Bedek met ’n derde van die sampioensous en nog ’n laag lasagnevelle.
- Rond af met die res van die sous en gerasperde kaas.
- Bak vir 25-30 minute of tot die pasta gaar is en die kaas begin borrel.
Bron: Leserskring spogresepte
Uitgewer: Human & Rousseau