Pizza is ʼn vinnige en heerlike maaltyd wanneer die dag net te besig raak. Die kinders kan ook help om dié gereg voor te berei.
Bestanddele:
Kors
- 500 ml bruismeel
- 150 ml kookwater
- 125 ml kookolie
- knippie sout
Vulsel
- 4 middelslag-tamaties, geskil en gekap
- 1 groot ui, gekap
- 10 ml tamatiesous
- 125 g ontbytspek, gesnipper
- 150 g gerasperde chedderkaas
- 10 ml Aromat
Metode:
Kors
- Plaas die bruismeel, kookwater, kookolie en sout in ʼn plastiekhouer met ʼn seëldeksel.
- Skud die houer totdat ʼn sagte deel gevorm word.
- Druk die deeg ewe dik in ʼn rolkoekpan.
- Bedek dit liggies met ʼn klam doek en hou dit een kant tot benodig.
Vulsel
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Smoor die tamaties en ui tot dik en gaar en laat afkoel.
- Smeer die tamatiesous oor die rou kors.
- Smeer die gesmoorde tamaties bo-oor.
- Plaas die speksnippers bo-op.
- Strooi die Aromat oor, en dan die kaas.
- Bak die pizza vir 30 minute op die middelste oondrak.
- Sit warm voor.
Dié resep is oorspronklik in Knuppeldik aan koningskos gepubliseer
Uitgewer: Knuppeldik Trust
Om die resepteboek, Knuppeldik aan koningskos, te bestel, kontak Carien Liebenberg by 0833199636
En niks word genoem van knoffel nie. ‘n Pizza het altyd knoffel nodig. Of is ek verkeerd?
Nie al die pizzas het knoffel op nie, rib-pizza, seafood, Hawaiian, het nie knoffel op so ver ek weet nie, om net n paar te noem. Mens kan seker vra dat dit op kom, maar almal is nie gaande oor knoffel, mushrooms of pynappel op pizzas nie.