Soorte resepte:

[Resep] Mielie-kaas-en-spek-bierbroodjie

Koekedoor 2. Foto: Human & Rousseau

Koekedoor 2. Foto: Human & Rousseau

Dié broodjie hou by bekende smake en kry ʼn byderwetse voorkoms met repe stronkmielies bo-op.

Lewer 1 groot of 2 kleiner broodjies

Bestanddele:

Broodjie

  • ½ ui, fyngekap
  • 100 g spekvleis, fyngesny
  • botter, vir braai
  • 1 gaar mielie-aan-stronk
  • 500 g bruismeel
  • 5 ml sout
  • 1 blik (340 g) mielies, gedreineer
  • 200 g beleë cheddarkaas, gerasper
  • 330 ml bier

Tuisgemaakte botter

  • 250 ml room
  • 250 g mascarponekaas
  • 3 ml sout

Metode:  

broodjie

Mielie-kaas-en-spek-bierbroodjie. Foto: Koekedoor 2

Broodjie

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ʼn broodpan.
  2. Braai die uie en spekvleis in ʼn bietjie botter tot goudbruin en gaar. Laat afkoel.
  3. Sny die pitte van die gaar mielie in repe van die stronk af en plaas onder in die pan.
  4. Sif die meel en sout saam. Roer die geblikte mielies, kaas en die afgekoelde ui-en-spekmengsel by. Voeg die bier by en meng goed met ʼn vurk of lepel.
  5. Skep die mengsel in die pan. Bak 1 uur of tot gaar. Gebruik ʼn toetspen om seker te maak die broodjie is gaar. Haal uit en laat rus 5 minute voor jy die broodjie uitkeer op ʼn draadrak.

Tuisgemaakte botter

  1. Giet die room en mascarpone in die mengbak van ʼn staanmenger. Klits met die K-haak tot die vloeistof (karringmelk) van die bottervet geskei is.
  2. Giet die karringmelk-vloeistof af (behou vir ander gebruik) en druk die botter droog met ʼn kaasdoeklap.
  3. Meng die sout of ander geurmiddels by die botter in. Verkoel tot benodig.

Bron: Koekedoor 2 deur Errieda du Toit
UItgewer: Human & Rousseau
Prys: R300.00
* Prys onderhewig aan verandering