Soorte resepte:

[Resep] Rooifluweel-kolwyntjies

(Foto: Diabetes-vriendelike poedings en gebak.)

(Foto: Diabetes-vriendelike poedings en gebak.)

Die rooifluweel-kolwyntjie sal beslis jou Dinsdag opkikker! En dit is daarby ook nog maklik om voor te berei …

Bestanddele

Beslag

  • 1 eier
  • 60 ml kanolaolie
  • 125 ml karringmelk
  • 7,5 ml vanieljegeursel
  • 7,5 ml asyn
  • 125 ml gekookte, fyngerasperde beet
  • 150 ml koekmeelblom
  • 100 ml volkoringmeel
  • 7,5 ml kakao
  • 2,5 ml sout
  • 2,5 ml koeksoda
  • 60 ml suiker
  • 60 ml SugaLite

Versiersel

  • 30 ml sagte botter
  • 60 ml versiersuiker
  • 125 ml vetvrye geroomde maaskaas
  • 5 ml vanieljegeursel

 

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C. Plaas papierhouertjies in ʼn 8-holte-muffinpan en spuit met ʼn kleefwerende baksproei.
  2. Klits die eier en olie saam. Voeg die karringmelk, vanieljegeursel, asyn en beet by. Meng goed. Meng al die droë bestanddele saam en maak ʼn holte in die middel van die mengsel. Voeg die eiermengsel daarby en roer tot net gemeng.
  3. Verdeel die mengsel in die muffinholtes en bak 20 minute tot gaar. Laat afkoel.
  4. Berei die versiersel. Klop die botter en voeg die versiersuiker bietjie vir bietjie by. Roer die maaskaas met ʼn metaallepel deur die bottermengsel en voeg vanieljegeursel by. Versier elke kolwyntjie met 20 ml versiersel.

 

Hierdie resep is in Diabetes-vriendelike poedings en gebak gepubliseer.

Skrywers: Martie Hofmeyr en Janet Wiegand

Uitgewer: Lapa Uitgewers

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.