Kyk net hoe pragtig sal hierdie poeding op die Kerstafel lyk!
12 porsies
Bestanddele:
Cremora-vulsel
- 250 ml Cremora-poeier
- 250 ml yswater
- 1 x 397 g blik Clover-kondensmelk
- 45 ml kakao
- 125 ml suurlemoensap
- 200 g donkersjokolade
- 20 ml gelatien
- 45 ml water
Kors
- 1 x 200 g- pakkie Oreo-koekies
- 60 ml Clover Mooi River-botter, gesmelt
Sjokoladesous
- 90 g donkersjokolade
- 180 ml Clover vars room
Metode:
- Smeer ʼn broodpan van 20 cm x 10 cm met botter en voer uit met kleefplastiek. Laat die kleefplastiek oor die broodpan se rand hang. Spuit die kleefplastiek met kossproei.
- Cremora-vulsel: gebruik ʼn elektriese klitser en klits die Cremora en water saam vir 10 minute.
- Meng die kakao en ʼn bietjie van die suurlemoensap saam tot glad. Voeg die oorblywende suurlemoensap by en meng weer.
- Meng die suurlemoensapmengsel en die kondensmelk goed saam.
- Smelt die sjokolade in ʼn dubbelkoker op die stoof of in die mikrogolfoond teen 50% krag. Roer die gesmelte sjokolade by die kakaomengsel tot goed gemeng.
- Voeg die kakaomengsel by die Cremora-mengsel en meng goed.
- Spons die gelatien in die water en roer dan oor kookwater totdat die gelatien opgelos het.
- Voeg die gelatienmengsel by die Cremora-mengsel en klits tot goed gemeng.
- Skep die Cremora-vulsel in die brood pan en maak dit gelyk bo-op.
- Kors: kap die koekies fyn in ʼn voedselverwerker. Voeg die gesmelte botter by en meng goed.
- Strooi die koekiekrummels oor die cremoravulsel en maak dit gelyk bo-op. Plaas oornag in die yskas om te stol.
- Keer die tert versigtig uit die broodpan met behulp van die kleefplastiek. Plaas dit direk op ʼn geskikte opdienbord.
- Sjokoladesous: Smelt die sjokolade en room oor lae hitte en verwyder van die hitte. Laat die sjokoladesous afkoel en sit dit saam met die poeding voor.
Bron: Clover Ekonomiese gesinskos
Uitgewer: Lapa
Lekke