Soorte resepte:

[Resep] Sjokolade-en-koffiekolwyntjies

sjokolade-en-koffiekolwyntjies

Sjokolade-en-koffiekolwyntjies. Foto: Lekker en Vinnig

G’n mens sal ooit tevrede wees met net een kolwyntjie nie. Gelukkig lewer dié resep 24 daarvan…

Lewer 24 kolwyntjies

Bestanddele:

  • 250 g sagte botter
  • 375 ml strooisuiker
  • 4 ekstra groot eiers
  • 625 ml bruismeel
  • 7,5 ml bakpoeier
  • 75 ml kakao
  • knippie sout
  • 60 ml sterk aangemaakte koffie

Sjokoladeversiersel

  • 100 g botter
  • 500 g versiersuiker
  • 45 ml kakao
  • knippie bakpoeier
  • 15 ml melk
  • 2,5 ml vanieljegeursel
  • 12 Ferrero Rocher-sjokolade, gehalveer

Metode:

  1. Voorverhit oond tot 180 °C en voer kolwynpannetjies met kolwynpapiertjies.
  2. Room die botter en suiker tot liggeel. Klits dan die eiers een vir een by.
  3. Sif die meel, bakpoeier, kakao en sout saam.
  4. Meng die meelmengsel en koffie beurtelings by die bottermengsel tot ʼn beslag gevorm word.
  5. Skep die kolwynpapiertjies in die kolwynpannetjies driekwart vol beslag.
  6. Bak vir 12 minute of tot gaar en laat op ʼn rakkie afkoel.
  7. Sjokoladeversiersel: Klits die botter tot liggeel.
  8. Sif suiker, kakao en bakpoeier saam en voeg dan die droë bestanddele geleidelik by die botter terwyl dit geklits word.
  9. Klits die melk en vanieljegeursel by tot donserig. Versier die kolwyntjies met die versiersel en rond af met ʼn halwe sjokolade.

Bron: Lekker en Vinnig – Teetydlekkernye
Uitgewer: Lapa

Een kommentaar

Jan ·

Hoe sê die Namakwalanners? Hulle sê gee, maar hulle spreek dit ‘sjee’ uit. Nou sjee vir my ok tog enetjie, so by nabetagting maak dit sommer twee.

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.