G’n mens sal ooit tevrede wees met net een kolwyntjie nie. Gelukkig lewer dié resep 24 daarvan…
Lewer 24 kolwyntjies
Bestanddele:
- 250 g sagte botter
- 375 ml strooisuiker
- 4 ekstra groot eiers
- 625 ml bruismeel
- 7,5 ml bakpoeier
- 75 ml kakao
- knippie sout
- 60 ml sterk aangemaakte koffie
Sjokoladeversiersel
- 100 g botter
- 500 g versiersuiker
- 45 ml kakao
- knippie bakpoeier
- 15 ml melk
- 2,5 ml vanieljegeursel
- 12 Ferrero Rocher-sjokolade, gehalveer
Metode:
- Voorverhit oond tot 180 °C en voer kolwynpannetjies met kolwynpapiertjies.
- Room die botter en suiker tot liggeel. Klits dan die eiers een vir een by.
- Sif die meel, bakpoeier, kakao en sout saam.
- Meng die meelmengsel en koffie beurtelings by die bottermengsel tot ʼn beslag gevorm word.
- Skep die kolwynpapiertjies in die kolwynpannetjies driekwart vol beslag.
- Bak vir 12 minute of tot gaar en laat op ʼn rakkie afkoel.
- Sjokoladeversiersel: Klits die botter tot liggeel.
- Sif suiker, kakao en bakpoeier saam en voeg dan die droë bestanddele geleidelik by die botter terwyl dit geklits word.
- Klits die melk en vanieljegeursel by tot donserig. Versier die kolwyntjies met die versiersel en rond af met ʼn halwe sjokolade.
Bron: Lekker en Vinnig – Teetydlekkernye
Uitgewer: Lapa
Hoe sê die Namakwalanners? Hulle sê gee, maar hulle spreek dit ‘sjee’ uit. Nou sjee vir my ok tog enetjie, so by nabetagting maak dit sommer twee.