So ietsie soets vir die naweek is mos nie te versmaai nie…
Genoeg vir 8 tot 10
Bestanddele:
Kors
- 1 k (140 g) koekmeel
- 1 e (15 ml) strooisuiker
- ¼ t (1 ml) sout
- 100 g koue Clover Mooi River-botter, in blokkies gesny
- 1 eiergeel
- 1 e (15 ml) koue water
Vulsel
- 1 ½ k (275 g) pekanneute, grofgekap
- ¾ k (150 g) sagte bruinsuiker
- ½ k (125 g) gouestroop
- ¼ k (60 g) Clover Mooi River-botter
- 2 e (30 ml) kakaopoeier
- 1 t (5 ml) vanieljegeursel
- ¼ t (1 ml) sout
- 3 eiers, geklits
- 1 e (15 ml) koekmeel
- 75 g donkersjokolade, gesmelt
Maak die kors
- Meng die meel, strooisuiker en sout in ʼn mengbak. Vryf die botter met die vingerpunte in totdat dit soos broodkrummels lyk. Voeg die eiergeel en water by en meng tot ʼn sagte deeg. Moet dit nie te veel hanteer nie.
- Draai die deeg in kleefplastiek toe en verkoel vir 30 minute. Rol die deeg uit en voer ʼn 26 cm losboomtertpan daarmee uit.
- Voorverhit die oond tot 200 °C en bak die kors blind vir 8 tot 10 minute. Verwyder uit die oond en haal die bakpapier en gewiggies uit.
Maak die vulsel
- Verlaag die oondtemperatuur tot 170 °C.
- Strooi die neute oor die gebakte kors en hou eenkant.
- Verhit die suiker, stroop, botter, kakao, vanieljegeursel en sout in ʼn kastrol tot kookpunt. Kook vir 1 minuut en roer aanhoudend. Verwyder van die hitte en laat afkoel.
- Meng die afgekoelde stroop met die eiers en sif die meel daarby in. Roer deur. Giet die mengsel oor die neute in die kors en bak 35 tot 45 minute totdat die vulsel in die middel gestol het.
- Versier die bokant van die tert deur die gesmelte sjokolade in ‘n patroon daaroor te giet.
Bron: Trooskos
Uitgewer: LAPA Uitgewers
Lekker resep. Vanoggend gebak. Hoef nie Mooirivier se botter te gebruik nie. Kos noual oor die R54 vir 500gr. Gebruik SPAR te botter, net so goed.
Lekker eet.