Soorte resepte:

[Resep] Verleidelike vlaskywe

Foto: Lekker en Vinnig

Verleidelike vlaskywe. Foto: Lekker en Vinnig

Hierdie resep lewer 1 groot tert. Nooi die bure vir ʼn koppie koffie – hulle gaan heerlik smul hieraan.

Bestanddele:

Kors

  • 1,2 kg (3 rolle) skilferkorsdeeg

Vulsel

  • 250 ml melk
  • 250 ml mielieblom
  • 125 ml vlapoeier
  • 375 ml strooisuiker
  • ʼn knippie sout
  • 500 ml room
  • 625 ml melk
  • 45 ml botter
  • 4 ekstragroot eiergele, geklits
  • 5 ml vanieljegeursel
  • 4 ekstragroot eierwitte
  • 750 ml versiersuiker, gesif, vir afronding
  • 45 ml kookwater, vir afronding

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 200 °C.
  2. KORS: Rol een skilferkorsdeegrol oop. Plaas op ʼn bakplaat wat met foelie uitgevoer is.
  3. Bak vir 18 minute tot goudbruin. Laat afkoel. Lig die skilferkorsdeeg met behulp van die foelie uit, sodat dit nie breek nie.
  4. Plaas met gebakte kant na bo in ʼn reghoekige tertbord van ± 22 cm x 30 cm. Sny die deeg effens om in die tertbord te pas.
  5. Bak die orige twee rolle skilferkorsdeeg ook so.
  6. VULSEL: Verhit die melk (250ml) tot warm en verwyder van hitte.
  7. Meng die mielieblom, vlapoeier, strooisuiker en sout. Roer die warm melk by tot goed gemeng.
  8. Verhit die room en melk (625 ml) in ʼn groot kastrol tot warm.
  9. Voeg die vlapoeiermengsel by die roommengsel. Verhit tot warm en roer af en toe.
  10. Laat prut oor matige hitte terwyl af en toe geroer word totdat die vlamengsel dik en sonder klonte is.
  11. Verwyder die vlamengsel van die hitte. Klits die botter en eiergele by en meng goed.
  12. Laat die vlamengsel vir 5 minute afkoel. Roer die vanieljegeursel by. Klits die eierwitte styf en vou by die mengsel in.
  13. 13. Skep die helfte van die vla bo-op die skilferkorsdeeg wat in die tertbord en maak gelyk. Plaas die volgende rol skilferkorsdeeg bo-op. Sny die deeg waar nodig om in die tertbord te pas.
  14. Skep die oorblywende vla bo-op. Plaas die laaste rol skilferkorsdeeg met die gebakte kant na bo bo-op die vla. Plaas oornag in die yskas.
  15. Meng die versiersuiker en kookwater tot glad. Skep die versiersel bo-oor. Sit in skyfies voor.

Bron: Lekker en Vinnig – Yskasterte
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Vinnig en Maklik Resepte uit Vrouekeur 3, Marlo Carstens.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

Jan ·

En ek sê vir my tert, “verleidelike vlasskyf, kom hier”.

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.