Genoeg vir 6–8 mense
Bestanddele:
Botterskorsiepatee
- 500 g botterskorsie, afgeskil en in blokkies gesny
- 3 e (15 ml) olyfolie
- sout en varsgemaalde swartpeper
- 3 e (15 ml) Clover Mooirivier-botter
- 1 uitjie, in blokkies gesny
- 1 knoffelhuisie, fyngedruk
- ½ t (3 ml) rooipeper
- ¼ k (60 ml) suurroom
- 100 g Clover-fetakaas, gekrummel
Kruie-melbaroosterbrood
- ½ brood, half-bevrore
- ¼ k (60 ml) Clover Mooirivier-botter
- 1 t (5ml) droë gemengde kruie
- sout en varsgemaalde swartpeper
Om op te dien
- jongslaaiblare en vars kruie (opsioneel)
Metode:
Botterskorsiepatee
- Meng die botterskorsieblokkies en olyfolie en geur met sout en peper. Rooster tot sag op ʼn baie warm braairooster of -pan of in die oond. Plaas in ʼn mengbak en laat afkoel.
- Smelt die botter in ʼn pan en braai die uie liggies vir 3-4 minute. Voeg die knoffel en rooipeper by en braai vir 1-2 minute.
- Roer die mengsel by die gaar botterskorsie. Puree die mengsel grofweg in sarsies in ʼn voedselverwerker, saam met die suurroom.
- Gooi uit in ʼn bakkie en roer die fetakaas in. Geur na smaak en dien op met die kruie-melbaroosterbrood, afgerond met jongslaaiblare (opsioneel).
Kruie-melbaroosterbrood
- Sny die half-bevrore brood in papierdun skyfies en dan in driehoekies.
- Rangskik ʼn enkellaag op ʼn bakplaat.
- Smelt die botter in ʼn pan en roer die gemengde kruie by. Verf albei kante van die snytjies brood liggies met die mengsel, en geur met sout en peper.
- Plaas onder ʼn baie warm rooster of braai liggies op ʼn baie warm braaipan tot goudkleurig en bros.
Bron: Clover gunsteling braairesepte
Uitgewer: Lapa
Dit lyk heerlik en gewoonlik is die produkte in die kas – baie dankie
Ek is altyd voor in die ry as daar botterskorsie op die tafel is, dus is ek baie bly om my gunsteling groente in só ‘n interessante gedaante te sien. Ek gaan dit beslis op die proef stel.