(Uit: Vatkos, Carolie de Koster)
Lewer ± 500 ml
Bestanddele:
- 30 ml botter of margarien
- 3 grasuie, fyngekap
- 1 of 2 rooi brandrissies, ontpit en fyngekap of 2 tot 5 ml droë rissievlokkies
- 3 ml fyn komynsaad
- 250 ml suurroom
- 500 ml gerasperde Cheddarkaas
- Tabasco-sous (groen of rooi) om oor te drup
Metode:
- Smelt die botter of margarien in ʼn kastrol en voeg die grasuie, rissies en komynsaad by. Braai stadig vir 3 minute terwyl dit geroer word.
- Roer die suurroom in en roer die kaas by sodra die room warm is. Roer totdat die kaas gesmelt is en die mengsel glad en blink is.
- Giet in ʼn warm erde- of soortgelyke bak en drup die Tabasco-sous oor.
Bron: Lekker en Vinnig: Souse
Uitgewer: Lapa