Hierdie tert is só maklik, jy kan sommer jou oorskietsnoek van gisteraand gebruik!
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele:
Kors
- 1k (250 mℓ) koekmeel
- 1k (250 mℓ) gerasperde goed beleë kaas
- 1k (250 mℓ) gerasperde gevriesde botter
- ʼn knippie paprika
Vulsel
- 2 E (30mℓ) botter
- 1 middelslag ui, gekap
- 250 g gerookte snoek (grate verwyder en gepluis)
- 2k (500 mℓ) gerasperde goed beleë kaas
- 2 groot eiers
- 1k (250 mℓ) room
- 1 E (15 mℓ) Worcestersous
- ½ t (2,5 mℓ) mosterdpoeier
Metode:
- Kors: Meng al die korsbestanddele goed saam en voer ʼn oondvaste tertbak daarmee uit.
- Voorverhit die oond tot 180°C.
- Vulsel: smelt botter in ʼn swaarboompan en braai die ui tot deurskynend. Laat dit afkoel.
- Meng die vis, kaas en uie goed saam en skep in die tertkors. Klits die eiers, room, Worcestersous en mosterd saam en giet dit oor die vis.
- Bak die tert vir 45 minute tot gaar en gestol.
- Bron: Koljander, koljander so deur die Bosch
- Uitgewer: Lapa