Wat ’n ongelooflike produk met soveel gebruike! Dit is heerlik saam met kaas, vleis, op ʼn broodjie, saam met ʼn quiche en by kouevleis.
Lewer ± 1 kg
Bestanddele:
- 2 kg uie, in baie dun skyfies gesny
- olie vir braai
- 5 knoffelhuisies, gekneus
- 500 ml bruinsuiker
- 500 ml balsamiese asyn
- 500 ml rooiwyn
Metode:
- Soteer die uie in olie.
- Voeg die res van die bestanddele by en prut onbedek vir 1-1½ uur tot goed ingedamp en stroperig.
- Skep dit in gesteriliseerde flesse en verseël.
Variasies
Uiemarmelade met tiemie en suurlemoen
- Voeg 100 ml vars tiemieblare en 50 ml fyngerasperde suurlemoenskil by.
Rooi uiemarmelade
- Gebruik rooi pleks van wit uie en vervang die balsamiese asyn met rooiwynasyn.
Bron: Bottel en gebruik
Uitgewer: Lapa
Ek het uie marmelade gemaak en dis heerlik. Kort net n bietjie sout en varsgemaalde peper.