Benader tradisionele boerewors vanuit ‘n heel ander hoek met hierdie kebabs.
Lewer 8 porsies
Bestanddele:
- 8 sosatiestokkies
- 500 g klaargemaakte brooddeeg
- 500 g dun boerewors
- 1 eier, geklits
Metode:
- Week die sosatiestokkies vooraf in water.
- Voorverhit die oond tot 180ᵒ C en spuit ʼn bakplaat met kossproei.
- Vorm die deeg in ʼn bal, smeer met olie en plaas in ʼn mengbak. Bedek die bak met kleefplastiek en laat die deeg vir 20-30 minute op ʼn warm plek rus totdat dit verdubbel in grootte.
- Sny die boerewors in 10-12 cm lengtes en stoom dit vir ʼn paar minute sonder om die wors deurgaar te maak.
- Laat die worslengtes effens afkoel en ryg dit versigtig op die geweekte sosatiestokkies.
- Knie die deeg af en vorm ʼn reghoek op ʼn meelbestrooide oppervlak.
- Sny die deeg in lang repe.
- Vou ʼn deegreep om elke lengte boerewors en druk dit effens vas om te verhoed dat dit loskom.
- Rangskik die kebabs op die voorbereide bakplaat en verf van die geklitste eier oor elkeen.
- Bak die kebabs vir ongeveer 30 minute tot goud-bruin en gaar.
Bron: Kook saam Kaaps
UItgewer: Lapa
Klink lekker sal dit probeer.
Wel wil nie op jul hoera’s water spil nie maar daai resep word al jare genoem worsvingers…..