Soorte resepte:

[Resep] Drie-bone-tamatiebredie met lamsrib

Foto: Lekker en Vinnig

Drie-bone-tamatiebredie met lamsrib. Foto: Lekker en Vinnig

Hierdie gereg klink hemels en dit lyk asof dit sommer ʼn gesonde bederf ook is!

Lewer 4-6 porsies

Bestanddele:

  • olie vir braai
  • 1,5 kg maer lamsrib, in groot stukke gesaag
  • 2 groot uie, gekap
  • 4 knoffelhuisies, gekneus
  • 410 g (1 blik) heel tamaties, grofgekap
  • 150 ml lamsvleisaftreksel
  • 100 ml balsamiese of bruinasyn
  • 3 lourierblare
  • 20 ml Worcestershire-sous
  • 20 ml bruin suiker
  • 100 ml blatjang
  • 1 ml fyn gemmer
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 5 ml paprika
  • 410 g (1 blik) nierbone, afgespoel
  • 410 g (1 blik) botterbone
  • 300 g groenbone

Metode:

  1. Verhit die olie en braai die vleis in ʼn nommer 3-driepootpot oor die kole tot bruin. Skep die vleis uit.
  2. Soteer die uie en knoffel, voeg die vleis en res van die bestanddele, behalwe die bone, by en laat prut vir 2-3 uur lank tot sag.
  3. Blansjeer die groenbone in kokende soutwater vir 45 sekondes.
  4. Voeg die nier-, botter- en groenbone by die vleispot. Laat prut vir ʼn paar minute lank of tot deurwarm.

Bron: Lekker & Vinnig
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Braaitreffers, Hannetjie Joubert.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

Kiepie ·

As die vleis op die meegaande foto lamsrib is is my naam sekerlik skaaptjop. Eerste lamsrib wat ek sien wat murgbene bevat.

SkarrelKind ·

Kiepie, ek het nie dadelik agtergekom nie, maar lyk soos skenkelpotjie op die foto.

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.