Soorte resepte:

[Resep] Romerige slakke op die vuur

Foto: Lekker en Vinnig

Romerige slakke op die vuur. Foto: Lekker en Vinnig

Kos smaak mos anders wanneer dit oor die kole gaargemaak word. Hierdie klink soos ʼn wenresep!

Lewer 6-8 porsies

Bestanddele:

  • 800 g (1 blik) slakke, gedreineer
  • 500 ml dik room
  • 50 ml brandewyn
  • 20 ml biefekstrakpoeier
  • 8 knoffelhuisies, geskil en gekneus
  • 2 ml varsgemaalde swartpeper
  • volgraanbrood om mee voor te sit

Metode:

  1. Verhit ʼn plat gietysterbraaipan goed op die kole.
  2. Verhit alles, behalwe die brood, saam en kook tot ingedamp en dik.
  3. Sit slakke warm met volgraanbrood voor.

Oorspronklik gepubliseer in Braaitreffers deur Hannetjie Joubert

Bron: Lekker en Vinnig – Braaigeregte
Uitgewer: Lapa

8 Kommentare

Karma1 ·

Ag sies! Slakke!!!!! Nee vrek, ek is mos nie ‘n Fransman wat slakke en paddaboudjies eet nie. Ek bly eerder sonder vleis as om ‘n slopperige, slymerige, taai SLAK in my keel af te dwing.

SkarrelKind ·

Carel, dis daai blokkies wat in foelie toegedraai is, hoender- of biefblokkie, of mens kan die duurder poeier soort, soos Ina PAarman s’n koop. Mens meng dit met bietjie kookwater om op te los en smaak aan kos te gee.

Delia ·

MM, net hierbo bespreek julle “proe” en “smaak”…..
lees julle nie julle eie artikels nie?
Proe is ‘n werk woord!

Landi Malan ·

Dagsê Delia

Dankie vir jou terugvoer! Ons vra om verskoning vir die oorsig, die berig is reeds gewysig.

Groetnis
Landi nms Maroela Media

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.