“Hierdie gereg is so sprekend van die 80’s, dis om van te skree! Maar ek is immers ʼn 80’s-baba, so dit is in my bloed, ” skryf Armand Aucamp in sy resepteboek Armand kook kaal.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 6 eiers
- 2 t Dijon-mosterd
- 2 e mayonnaise
- 1 e suurlemoensap
- 1 agurkie, fyn gekap
- varsgemaalde sout en swartpeper
- Rooipeper
- Krakerige spekvleis vir garnering (opsioneel)
Metode
- Kook die eiers vir 12 minute in ʼn pot met sowat 5 cm water oor hoë hitte.
- Verwyder van die hitte en plaas die eiers in ʼn bak koue water sodat dit kan afkoel.
- Meng die mosterd, mayonnaise, suurlemoensap en die fyngekapte agurkie in ʼn aparte mengbak. Geur met varsgemaalde sout en peper.
- Dop die eiers af, sny elkeen in die helfte deur en verwyder die geel van die eiers.
- Voeg die eiergele by jou mayonnaisemengsel. Klits alles deeglik met ʼn klitser of vurk tot sag en romerig.
- Vul die eiers met ʼn teelepel of versierspuitsak met jou eiermengsel.
- Versier met rooipeper en spek.
Bron: Armand kook kaal deur Armand Aucamp
Uitgewer: Lapa