Jy kan die tuna vervang met enige vis van jou keuse.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 4 groot aartappels, met skil, skoongeskrop (± 150 g elk)
- 170 g-blik tuna, gevlok (150 g gedreineer)
- 20 g gerasperde parmesaan- of pecorino-kaas
- ½ middelslag-ui, geskil en fyngekap (50 g)
- 50 ml gekapte vars pietersielie
- 1 knoffelhuisie, gekap (opsioneel)
- 5 ml gerasperde suurlemoenskil
- 15 ml suurlemoensap
- 60 ml lae-olie-mayonnaise (Crosse & Blackwell Trim is glutenvry)
- 100 ml ongegeurde laevetjogurt
- 125 ml gerasperde mozzarellakaas (50 g)
- varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Kook die aartappels vir 15-20 minute tot gaar en sag. Laat afkoel tot hanteerbaar warm.
- Sny ’n kruis aan die plat of breë kant van die aartappels en druk elkeen op die kruis sodat die skil oopmaak. Skep ± 25 ml van die aartappel in ’n mengbak uit om holtes vir die vulsel te maak.
- Plaas die aartappels op ’n gesmeerde bakplaat en voorverhit die oond tot 200 °
- Druk die uitgeskepte aartappel effens fyner. Voeg die tuna, parmesaan- of pecorino-kaas, ui, pietersielie, knoffel, suurlemoenskiI en -sap, mayonnaise en jogurt by. Skep die vulsel in die aartappelholtes, strooi mozzarellakaas oor en geur na smaak.
- Bak dit vir 25 tot 30 minute tot goudkleurig. Bedien dit met ’n bros groenslaai en gekapte grasui.
Bron: Lekker & Gesond: Glutenvry
Uitgewer: Lapa