Dié ham-en-kaastertjies is ʼn smaaklike opsie vir ʼn laat-ontbyt.
Lewer 12 tertjies
Bestanddele:
- 1 eier
- 5 ml water
- 350 ml / 170 g koekmeelblom
- 2,5 ml bakpoeier
- 80 g sagte botter of margarien
- 150 g ham, fyngesny
- 100 g / 250 ml beleë cheddarkaas, gerasper
- 4 groot eiers
- 150 ml laevetmelk
- 200 ml ongegeurde laevetjogurt
- Sout – opsioneel
- 1 ml witpeper
- Gerasperde neutmuskaat
- Paprika
Metode:
- Klits die eier en water saam.
- Plaas die koekmeel, bakpoeier en sagte botter of margarien in die mengbak van die elektriese menger. Klits dit teen ʼn lae spoed tot die mengsel soos klam broodkrummels lyk. Voeg ± 30 ml van die eiermengsel by die meelmengsel om ’n stywe, nie-klewerige deeg te vorm.
- Verdeel die deeg in 12 porsies en druk dit soos dun korsies in 12 holtes van ’n muffinpan Verkoel dit terwyl die vulsel berei word.
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Verdeel die ham en kaas tussen die tertkorse.
- Klits die eiers, melk, jogurt, sout, peper en neutmuskaat saam en giet dit oor die ham en kaas, tot ± 0,5 cm van die bokant af. Strooi paprika liggies oor.
- Bak dit 35 tot 40 minute lank tot goudkleurig en gaar.
Klink soos werk