Hoemoes het ʼn Midde-Oosterse oorsprong en kan as ʼn doopsous of ʼn smeer gebruik word. Die vetinhoud van hierdie gereg bestaan hoofsaaklik uit mono-onversadigde vetsure.
Eet hoemoes as ʼn doopsous vir groentestokkies of as ʼn smeer op brood of kraakbeskuitjies.
Lewer 300 ml
Bestanddele
- 1 x 400 g-blikkie gaar kekerertjies
- 5-10 ml knoffel, gekap
- 30 ml vars suurlemoensap
- 30 ml olyfolie
- 1-2 ml komyn- of karwysaad, fyn gemaak
- sout na smaak
- varsgemaalde swartpeper na smaak (opsioneel)
- Knippie paprika
Metode
- Dreineer die kekerertjies en behou die inmaakvloeistof.
- Verwerk die kekerertjies saam met die knoffel, suurlemoensap, olie, komyn- of karwysaad in ʼn voedselverwerker tot glad. Voeg soos nodig van die gedreineerde inmaakvloeistof by terwyl die mengsel verwerk word.
- Geur die mengsel na smaak met sout, peper en paprika.
- Skep die hoemoes in ʼn houer met ʼn deksel en verkoel dit.
Bron: Min Moeite deur Hilda Lategan
Uitgewer: Lapa