Dié gereg is ʼn treffer!
Lewer 20 porsies
Bestanddele
- 500 g skulpnoedels
- 820 g (2 blikke) ingemaakte perskeskywe
- 20 ml olie
- 2 groot uie, gekap
- 10 ml kerriepoeier
- 8-10 ml borrie
- 125 ml blatjang
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 200 ml mayonnaise
- 820 g (2 blikke) ertjies, gedreineer
- gekapte blaarslaai, blokkies fetakaas en gekapte vars pietersielie vir garnering
Metode
- Kook die skulpnoedels in ’n groot kastrol soutwater tot net sag. Dreineer en hou eenkant.
- Dreineer die perskeskywe, maar behou die vloeistof. Sny die perskes kleiner.
- Verhit die olie oor matige hitte in ’n groot kastrol en braai die uie tot sag.
- Voeg die kerriepoeier, borrie, blatjang en sout en peper by.
- Verwyder die kastrol van die hitte en voeg 150 ml van die perskesap sowel as al die mayonnaise by.
- Voeg die ertjies saam met die perskes by die uiemengsel.
- Voeg die noedels by, meng goed deur en geur na smaak.
- Laat afkoel en skep dit in ʼn mooi glasbak en garneer met blaarslaai, fetakaas en pietersielie.
Bron: Eet saam, GKSA
Uitgewer: Lapa
Mens kan natuurlik gedroogde perskes ook gebruik. Dit swel uit van vloeistof en mag slaai droog laat voorkom so mens kan dit vooraf week in appel/perskesap