Sit dié gevulde soetrissies voor saam met ʼn boneslaai en geroosterde vis.
Lewer 12 porsies (aanbevole porsiegrootte is ʼn halwe soetrissie van ongeveer 115 g)
Bestanddele
- 6 heel middelslag-soetrissies, verskeie kleure
- 5 ml makadamia- of druiwepitolie
- 1 klein ui, fyngekap
- 2 knoffelhuisies, fyngekap
- 80 ml kookwater
- 10 ml groenteaftrekselpoeier
- 185 ml vars gekookte, bevrore of geblikte mielies
- 80 ml geroosterde sonneblomsade
- 125 ml gekrummelde ricottakaas
- 125 ml gesnyde ontpitte olywe
- 30 ml fyngesnyde vars pietersielie
- 2,5 ml fyn gemengde speserye
- 2,5 ml varsgemaalde swartpeper
- 45 ml tamatiepuree
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C. Smeer ʼn oondbak liggies met olie.
- Sny die soetrissies in die helfte (in die lengte deur). Verwyder die pitte, membrane en stingels en gooi dit weg. Mikrogolf die soetrissies vir 5 minute of bak 15 minute in die oond tot effens sag. Verwyder en plaas eenkant.
- Terwyl die soetrissies in die mikrogolfoond of oond is, verhit die olie in ʼn pan en braai die ui en knoffel 4 minute oor matige hitte. Voeg die water by die groenteaftrekselpoeier en roer saam met die gebraaide groente. Verwyder van die stoofplaat.
- Meng die res van die bestanddele saam in ʼn mengbak en roer die gebraaide groentemengsel daarby.
- Vul die soetrissies met die mengsel en bak ongeveer 15-20 minute in die oond.
- Sit dadelik voor.
Bron: Lekker & Gesond: Slim laekoolhidraatgeregte
Uitgewer: Lapa