ʼn Heerlike bygereg vir ʼn braai.
Bestanddele
- 3 k (750 ml) growwe mieliemeel
- 2 k (500 ml) water
- 1 ½ k (375 ml) laevet melk
- ½ t sout
- ¼ k (60 ml) olyfolie of kanola-olie
- 1 x 410 g blikkie geroomde mielies
- 1 klein ui, in dun repies gesny
- 3 e vars gekapte pietersielie
- ¼ k gerasperde cheddarkaas
- 1 mielie op die stronk, met die pitte afgesny, of ½ k gevriesde heel mieliepitte
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C. Meng die mieliemeel, water, melk, sout, olie en geroomde mielies in ʼn bak. Meng goed.
- Smeer olie liggies in ʼn 20 x 27 oondbak en skep die mieliemeelmengsel daarin.
- Pak die uie-repies bo-op. Meng pietersielie, kaas en mielies en sprinkel oor die uie.
- Bak vir 1 uur of tot die mieliemeel deurgaar is. Bedien warm.
Bron: Pharma Dynamics se Cooking from the heart deur Heleen Meyer