Maak hierdie heerlike paptert as bykos met jou volgende naweek- (of week-) braai.
Bestanddele
Pap
- 2 liter water
- 125 g (¼ blok) Clover Farmstyle-botter
- 10 ml (2 t) sout
- 660 g (4 k) mieliemeel
Vulsel
- genoeg Clover Farmstyle-botter
- 1 ui, gekap
- 200 g (1 pakkie) spek, in blokkies gesny
- 500 g (250 g x 2 pakkies) sampioene, in skyfies gesny
- ½ rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
- 410 g (1 blik) geroomde mielies
- 250 ml (1 k) Clover-cheddarkaas, gerasper
- 2,5 ml (½ t) sout
- knippie swartpeper
- 500 ml (2 k) Clover se vars room
- ekstra Clover Farmstyle-botter om mee te smeer
- 250 ml (1 k) Clover-cheddarkaas, gerasper, vir bo-oor
- vars tiemie vir bo-oor
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Verhit die water, botter en sout in ʼn groot genoeg kastrol tot kookpunt.
- Roer die mieliemeel by die kokende water tot goed gemeng. Verlaag die hitte en laat prut vir 15 minute oor lae hitte totdat die pap gaar is.
- Verdeel die helfte van die pap tussen twee losboomkoekpanne met ʼn deursnee van 25 cm wat met botter gesmeer is.
- Verhit genoeg botter in ʼn braaipan en braai die uie en die spek daarin vir 3 minute.
- Voeg die sampioene daarby en braai tot die sampioene sag is. Voeg die soetrissie by en braai vir nog 3 minute. Verwyder van die hitte.
- Roer die mielies, kaas, sout en peper by die sampioenmengsel.
- Verdeel die vulsel tussen die twee lae van die pap.
- Skep die oorblywende pap oor die vulsel. Maak glad bo-op.
- Rasper die kaas bo-oor die paptert.
- Giet die room eweredig bo-oor die twee terte.
- Bak vir 30 minute tot die kaas liggoudbruin bo-op is.
- Trek die blaartjies van die tiemietakkies af en sprinkel dit bo-oor die paptert.
- Laat staan die paptert vir 15 minute om effens af te koel voor opdiening.
Bron: Onthoukos
Uitgewer: Lapa