(Uit: Braaitreffers, Hannetjie Joubert)
Lewer 4-6 porsies
Bestanddele:
- 10 beesworsies
- 20 gepelde amandels
- 20 ontpitte pruimedante, oornag geweek
- 10 repies ontbytspek
Pruimsous:
- 410 g (1 blik) pruime, gedreineer en verpulp
- 1 ml fyn kaneel
- 1 ml fyn gemmer
- 100 ml bruinsuiker
- 30 ml suurlemoensap
- 5 ml gerasperde suurlemoenskil
- 20 ml pruim- of appelkooskonfyt
Metode:
- Sny die worsies in die lengte sonder om dwarsdeur te sny.
- Druk ’n amandel in elke pruimedant en plaas twee pruimedante in elke worsie.
- Draai ’n reep spek om elkeen en steek met tandestokkies vas.
- Verhit die sousbestanddele saam en prut 5 minute lank. Bestryk die worsies daarmee.
- Rooster die worsies 15-20 minute lank sowat 100 mm bo matige kole terwyl voortdurend met sous bedruip word.
- Verhit die res van die sous en sit saam met die worsies voor.
Bron: Lekker en Vinnig saamgestel deur Hendri Warricker en Riaan Bosch
Uitgewer: Lapa
Ek het ‘n Facebook blad “Afrikaanse Resepte Blad” en is tans besig om ‘n Afrikaanse Resepte blog te doen waar ek graag resepte wil deel. mag ek van julle resepte en fotos gebruik?
Dagsê Johan
Ons besit nie die kopiereg op enige van die resepte wat ons publiseer nie.
Ons het ‘n ooreenkoms met die spesifieke uitgewers en kan dus nie toestemming aan jou bied om dit te reproduseer nie.
Groetnis
Suné
nms Maroela Media