ʼn Tikkie Oosterse-kookkuns maak dié resep liplekker!
Genoeg vir 4 – 6 mense
Bestanddele
- 30 ml olie
- 1 ui, gekap
- 3 knoffelhuisies, gekneus
- 15 ml vars gemmer, fyn gerasper
- 15 ml kerriepasta
- 400 g portabellini-sampioene, gehalveer
- 1 x 410 g blik gekapte tamaties
- 2 x 410 g blikke bruin lensies, gedreineer
- 45 ml gewone jogurt of dik room
- 30 ml vars koljander, gekap
Vir opdiening (opsioneel)
- rys
- naanbrood
- raita
- geroosterde klapper
Metode
- Verhit die olie in ’n pan en braai die uie en die knoffel liggies vir 5 – 7 minute.
- Voeg die gemmer, kerriepasta en sampioene by en kook vir 3 – 4 minute.
- Roer die tamaties en die lensies by en laat prut vir 5 minute. Bedek met die jogurt of die room en die koljander.
- Bedien met rys of naanbrode, raita en/of geroosterde klapper.
Bron: The South African Mushroom Farmers’ Association (SAMFA)