Het jy geweet daiquiri’s is na ʼn dorp in Kuba vernoem?
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 750 ml gekapte spanspek
- 4 kiwivrugte, geskil en grofgekap
- 500 ml fyn ys
- 125 ml wit rum
- 30 ml suiker
- 5 ml fyngerasperde suurlemoenskil
- 30 ml suurlemoensap
Metode
- Rangskik die spanspek in ʼn enkellaag op ʼn bakplaat en vries dit vir minstens 45 minute of tot ferm.
- Plaas die gevriesde spanspek en die res van die bestanddele in ʼn voedselverwerker en meng tot glad.
- Giet die mengsel in verkoelde glase en bedien dadelik.
Bron: Lekker en Vinnig – Vrugte
Uitgewer: Lapa
Gaan dit beslis probeer, ek is ‘n sucker vir ‘n cocktail
Nie lus vir ‘n dop? Vervang die rum met vrugtesap.