Soorte resepte:

Resep: Yskoue boeretroos

Yskoue boeretroos (Foto: Colette Schultz)

’n Koppie boeretroos maak soms sommer alles reg wat verkeerd is, maar hoe gemaak met die lus vir koffie in die warmste paar maande van die jaar?

Met die huidige ekonomie waar almal hulle sente behoorlik twee maal moet omdraai, gaan jy jou gesin en gaste vreeslik beïndruk met hierdie koue drankie!

Lewer 2 groot glase yskoffie

Bestanddele

  • 1 k melk
  • 2 k ys
  • 3 e goeie kitskoffie
  • suiker na smaak (kan vervang word met versoeter)
  • 1 t vanieljegeursel

Metode

  1. Los die kitskoffie en suiker op in ’n klein bietjie kookwater. Laat afkoel.
  2. Gooi die afgekoelde kitskoffie mengsel, vanieljegeursel, ys en melk in ʼn voedselverwerker met skerp lemme en meng alles saam tot al die ys fyn is en goed deurgemeng is met die res van die mengsel. Dit moet soos slush puppy
  3. Gooi nou die yskoffie in lang glase en sprinkel ’n paar knippies koffiepoeier bo-oor. Bedien dadelik.

Resep: Colette Schultz

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

Mad Mike die Rhodesiër ·

Ek verkies warm koffie, maar sal soms ‘n koue enetjie geniet (veral as ek vergeet het om dit warm te drink)…

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.