Sit terug en geniet ʼn sny van dié kruisementkoek saam met jou gunstelingkoffie.
Bestanddele
- 25 ml Espresso
- 175 g ongesoute botter
- 175 g strooisuiker
- 225 g bruismeel (gesif)
- 50 g amandelmeel
- 3 eiers
Vulsel
- 50 g ongesoute botter
- 115 g versiersuiker
- 30 ml crème de menthe (mentlikeur)
Wenk
Maak seker dat die botter sag en romerig is voordat die droë bestanddele bygevoeg word.
Instruksies
- Voorverhit oond teen 180 °C; jy gaan twee 18 cm‑oondpanne vir die resep nodig hê.
- Meng botter, suiker, meel, amandelmeel, eiers en koffie in ʼn groot mengbak saam. Meng deur totdat al die bestanddele goed saam gemeng is. Verdeel in twee gelyke dele in die twee oondpanne. Bak vir 25 minute. Laat die koeke vir 5 minute in oondpanne afkoel, draai uit op rakkie om verder af te koel.
- Vulsel: verroom die botter, versiersuiker en crème de menthe saam in ʼn mengbak totdat dit lig en pofferig vermeng.
- Smeer die vulsel in die middel van jou twee sponskoeke en sif versiersuiker oor die bolaag van die boonste koek, rond af met ʼn kruisementblaartjie net voor bediening.
Hierdie resep is in episode vyf van Net koffie met Henriëtte Marx gemaak. Dit is met vergunning van kykNET gepubliseer. Vir meer inligting oor die program, besoek kykNET se webwerf.
Net koffie met Henriëtte Marx wys op Sondagmiddae om 17:00 op kykNET, DStv-kanaal 144.