Dié koek lyk deftig, maar dit is eintlik baie maklik om te maak.
Bestanddele
- ¼ k botter
- ½ strooisuiker
- 3 eiers, geskei
- 2 k melk
- 1 t vanieljegeursel
- 1 k koekmeel
- knippie sout
- 1 t bakpoeier
- ¾ k strooisuiker
- 2 e kaneel
- 2 e suiker
- ½ k pekanneute, fyngekap
- 1 k room, styfgeklits
- 200 g karamel
Metode
- Voorverhit die oond tot 160 °C en smeer twee koekpanne.
- Verroom die botter en die half koppie strooisuiker. Voeg die eiergele, melk en vanieljegeursel by.
- Sif die meel, sout en bakpoeier saam.
- Meng die meelmengsel by die eiermengsel tot ʼn beslag vorm. Skep die beslag in die voorbereide koekpanne.
- Klits die eierwitte saam met die driekwart koppie strooisuiker tot sagtepuntstadium.
- Skep die meringue bo-op die koekbeslag in die panne. Strooi die kaneel, suiker en neute oor en bak vir 35 minute.
- Verwyder uit die oond wanneer die meringue goudbruin en gaar is en laat afkoel. Smeer die karamel en room oor elke laag meringue.
- Pak die twee lae versigtig op mekaar en versier met appelliefies en rose.
Bron: Laat die potte sing deur Marlise Scheepers
Uitgewer: Lapa