ʼn Lekker broodjie vir jou sop.
Lewer 1 brood
Bestanddele
- 750 ml (3 k) bruismeel
- 15 ml (1 e) sout
- 90 g koue botter, in blokkies gesny
- 125 ml (½ k) melk
- 125 ml (½ k) water
Metode
- Voorverhit die oond tot 230 °C en smeer ’n bakplaat.
- Sif die bruismeel en sout saam in ’n groot mengbak.
- Vryf die botter by die meel in tot dit soos fyn broodkrummels lyk.
- Meng die melk en water in ’n maatbeker.
- Maak ’n holte in die middel van die droë bestanddele en voeg die vloeistof by. Sny die vloeistof by die droë bestanddele in en keer die deeg uit op ’n meelbestrooide oppervlak.
- Knie die deeg tot glad en elasties en plaas dit op die voorbereide bakplaat. Druk die deeg in ’n plat sirkel met ʼn deursnee van ongeveer 15 cm.
- Sny twee gleuwe van ongeveer 1 cm diep oorkruis in die bokant van die brood. Verf ’n bietjie melk oor die brood en sif ’n bietjie meel oor.
- Bak vir 10 minute tot goudkleurig. Verminder die temperatuur tot 180 °C en bak die brood vir ’n verdere 15 minute.
Bron: 50 sop- en broodgeregte
Uitgewers: Lapa
Baie dankie vir die Resep. Ek soek al lankal so maklike broodjie sonder gis wat moet rys.