ʼn Lekker warm gebakte poeding vir die winter.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 90 ml (6 e) koekmeel
- 60 ml (4 e) suiker
- 125 ml (½ k) volroommelk
- 625 (2 ½ k) volroommelk
- knippie sout
- 4 eiergele
- 45 ml (3 e) botter
- 2,5 ml (½ t) vanieljegeursel
- 30 ml (2 e) fyn appelkooskonfyt
MERINGUELAAG
- 4 eierwitte
- 45 ml (3 e) suiker
Metode
- Voorverhit die oond toto 180°C en smeer ʼn oondvaste bak van 18 cm x 14 cm met botter of spuit met kossproei.
- Meng die koekmeel, suiker en die ½ k volroommelk tot ʼn pasta vorm. Hou eenkant.
- Verhit die 2 ½ k volroommelk en sout in ʼn groot kastrol tot kookpunt.
- Roer die warm melk vinnige met ʼn draadklitser en voeg die meelmengsel by terwyl jy dit aanhoudend roer.
- Verlaag die stoofplaat se hitte. Klits die eiergele tot gemeng en voeg dit dan by die warm gekookte melkmengsel terwyl dit vinnig geroer word. Laat dit vir 2 minute oor baie lae hitte kook.
- Skep die melkmengsel in die voorbereide oondbak.
- Skep klein bietjies van die appelkooskonfyt bo-oor die melkmengsel.
MERINGUELAAG
- Klits die eierwitte tot sagtepuntstadium en voeg die suiker bietjie op ʼn slag by terwyl aanhoudend geklits word.
- Klits die meringue tot styf, blink en glansend. Skep dit bo-op die poeding en maak punte met die meringue.
- Bak vir 15 minute of tot die meringue liggoudbruin is en sit warm voor.
Bron: Beste uit Vrouekeur: 50 gesinsresepte no. 3 deur Marlo Carstens
Uitgewer: Lapa
Klink soos melktert met merinque bo laag