Daar is min goed so lekker soos ʼn stuk varsgebakte kaaskoek saam met jou gunsteling warm drankie.
Lewer 1 groot koek.
Bestanddele
KORS
- 400 g (2 pakke) Tennisbeskuitjies, fyn gemaak
- 150 ml gesmelte botter
VULSEL
- 385 g (1 blik) kondensmelk
- 125 ml suurlemoensap
- 500 g gladde maaskaas
- 3 eiers
- 60 ml suiker
- 30 ml vlapoeier
- 250 ml room, verkoel en styf geklits
- 75 ml kakao
- 45 ml koue water
- bessies vir versiering
Metode
- Voorverhit die oond tot 160 °C. Smeer ’n 24 cm-losboompan deeglik met botter.
KORS
- Meng die beskuitjiekrummels en botter en druk dit op die bodem en teen die kante van die pan vas. Bedek dit met kleefplastiek en verkoel.
VULSEL
- Klits die kondensmelk en sap tot dik. Klits die maaskaas, eiers, suiker en vlapoeier by. Vou die room in en skep een derde van die mengsel in ’n ander bak.
- Meng die kakao met die water tot ’n gladde mengsel en roer dit by die kleiner hoeveelheid vulsel. Skep die wit mengsel in die pan en skep lepelsvol kakaomengsel bo-op. Trek met ’n sosatiestokkie die kakaomengsel in patrone deur die wit mengsel om ’n marmer-effek te gee.
- Bak dit 1 uur of tot net gestol. Al is die kaaskoek nog effens sag in die middel sal dit verder stol soos dit afkoel, moet dit dus nie te lank bak nie.
- Skakel die oond af en laat die deur oopstaan. Laat die kaaskoek ’n rukkie lank so afkoel. Haal dit uit en laat dit heeltemal afkoel. Verkoel dit oornag.
- Verwyder die ring van die pan versigtig en plaas die koek op ’n koekbord. Versier dit met bessies.
Resep: Spogresepte van die Suid-Afrikaanse Vroue-Landbou-unie deur Heleen Meyer
Uitgewer: Lapa