Sagopoeding is gemaak vir die winter.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 1 liter (4 k) Clover-volroommelk
- 187 ml (¾ k) suiker
- 2 ml sout
- 250 ml (1 k) sago
- 60 ml (4 e) Clover Mooi River-botter
- 4 eiers, geskei
- 5 ml (1 t) vanieljegeursel
- ekstra Clover Mooi River-botter
- gouestroop of appelkooskonfyt
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Verhit die melk, suiker en sout saam tot kookpunt. Roer die sago by.
- Verlaag die hitte en kook oor lae hitte vir 20 minute of tot die sago deurskynend is. Roer af en toe.
- Verwyder die kastrol van die hitte en roer die botter by. Laat effens afkoel.
- Klits die eiergele en vanieljegeursel saam en roer vinnig by die melkmengsel in.
- Klits die eierwitte met ’n elektriese klitser tot styf en vou by die sagomengsel in.
- Smeer ’n oondvaste bak van 20 cm x 30 cm goed met botter.
- Skep die sagomengsel in die oondbak. Maak dit gelyk bo-op.
- Bak vir 25 minute of tot liggoudbruin bo-op.
- Sit warm voor saam met gouestroop of appelkooskonfyt.
Bron: Trooskos
Uitgewer: Lapa