(Uit: Beste uit Vrouekeur 1, Marlo Carstens)
Lewer 1 koek
Bestanddele:
Kors
- 200 g (1 pakkie) Romany Creams
- 50 g (1/2 pakkie) pekanneute
- knippie fyn kaneel
- 100 g botter, gesmelt
Vulsel
- 4 ekstragroot eiers
- 125 ml strooisuiker
- 30 ml sjokoladeroomlikeur (soos Nachtmusik)
- 200 g (1 groot plak) donkersjokolade, in blokkies gebreek
- 75 ml kakao
- 30 ml koekmeel
- 250 g (1 bakkie) gladde maaskaas
- 500 g (2 bakkies) roomkaas
- 5 ml vanieljegeursel
Sjokoladesuurroomlaag
- 200 g (1 groot plak) donkersjokolade, in blokkies gebreek
- 185 ml suurroom
Metode:
- Voorverhit die oond tot 160°C. Spuit ‘n 22 cm-losboomkoekpan met kossproei.
Kors
- Verwerk die Romany Creams, pekanneute en kaneel saam in ‘n voedselverwerker tot fyn.
- Voeg die gesmelte botter by en meng. Druk dit op die bodem van die pan vas.
Vulsel
- Klits die eiers en strooisuiker tot liggeel. Roer die likeur by.
- Smelt die sjokolade teen 30% krag (ontdooi) in die mikrogolfoond of in ‘n dubbelkastrol. Roer die gesmelte sjokolade by die eiermengsel.
- Sif die kakao en koekmeel saam in ‘n mengbak. Roer die maaskaas by tot goed gemeng. Roer die roomkaas by.
- Roer die room-en-maaskaas-mengsel by die eiermengsel.
- Roer laastens die vanieljegeursel by en skep dit in die voorbereide kors.
- Bak dit ‘n uur lank. Sit die oond af, maak die oonddeur halfpad oop en laat die kaaskoek ‘n halfuur lank daarin afkoel.
- Haal dit uit en laat heeltemal afkoel. Verwyder die koekpan en plaas die koek in die yskas.
Sjokoladesuurroomlaag
- Mikrogolf die sjokolade en suurroom saam teen 30% krag (ontdooi) of verhit in ‘n
- dubbelkastrol tot die sjokolade gesmelt is. Laat afkoel en plaas in die yskas tot heeltemal afgekoel.
- Klop dit met ‘n houtlepel tot pofferig.
- Skep die sjokoladesuurroomlaag oor die kaaskoek en sit voor.
Bron: Lekker & Vinnig
Uitgewer: Lapa