Hierdie koekies is ʼn moet vir die vakansie!
Lewer 12-15 koekies
Bestanddele
- 300 g amandelmeel
- 50 ml amandelskaafsels
- 50 g sesamsaad
- 100 g bosbessies
- 1 t fyn kaneel
- 1 t sout
- 200 g amandelbotter
- 5 e rou heuning
- 2 t vanieljegeursel
- 100 g suiwelvrye, suikervrye sjokolade, in stukkies gebreek
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °
- Spuit ʼn bakplaat met kossproei en besprinkel met amandelmeel. (Jy kan ook bakpapier gebruik.)
- Meng al die bestanddele behalwe die sjokoladestukke saam tot ʼn egalige, stewige deeg. Meng laastens die sjokolade in.
- Neem ʼn opgehoopte eetlepel deeg, rol dit in ʼn balletjie, plaas dit op die bakplaat en druk plat met ʼn vurk. Herhaal tot al die deeg op is.
- Bak die koekies vir 12-15 minute.
- Bedruip met ekstra heuning en besprinkel met amandelmeel sodra dit uit die oond kom.
- Laat afkoel en bêre in ʼn lugdigte houer in die yskas.
Bron: Karlien kan nie kook nie deur Karlien van Jaarsveld en Izelle Hoffman
Uitgewer: Lapa