Is daar dan ʼn beter kombinasie as roomkaas en vye?
Lewer 12 porsies
Bestanddele
KORS
- 100 g (⅕ blok botter)
- 312 ml (1 ¼ k) koekmeel
- knypie sout
- 125 g (½ bakkie) laevetroomkaas
VULSEL
- 45 ml (3 e) botter
- 125 ml (½ k) strooisuiker
- 3 ekstragroot eiers, geskei
- 250 g (1 bakkie) laevetroomkaas
- 250 (1 k) gouda, gerasper
- 125 ml (½ k) dik room
- 60 ml (4 e) bruismeel
- 10-12 groenvye, gehalveer
Metode
Stel oond op 180 °C.
KORS
- Vryf botter by koekmeel in tot dit soos broodkrummels lyk.
- Voeg sout en roomkaas by en meng tot sagte deeg vorm. Voeg nog bietjie meel by as deeg te sag is.
- Knie deeg op meelbestrooide oppervlak tot deurgewerk.
- Plaas deeg in plastieksakkie en verkoel in yskas vir 1 uur.
- Voer oondvaste tertbord met 26 cm-deursnee met deeg.
- Prik die bodem van die tertkors. Bak vir 15 minute blind.
- Verwyder boontjies uit bakpapier en bak tertkors nog 5 minute.
- Verwyder uit oond en hou eenkant soos benodig.
VULSEL
- Room botter en strooisuiker tot liggeel. Klits eiergele by.
- Meng roomkaas en kaas by bottermengsel.
- Klits room styf en roer by kaasmengsel in.
- Sif bruismeel bo-oor kaasmengsel en roer by.
- Klits eierwitte tot stywepuntstadium en vou by kaasmengsel in.
- Skep die vulsel in tertkors en plaas vye met gesnyde kant na bo bo-op.
- Bak vir 40 minute of tot gestol en goudbruin bo-op.
Wenk: Sif versiersuiker bo-oor die tert vir ʼn mooi afronding.
Bron: 50 beste gebak uit Vrouekeur deur Marlo Carstens
Uitgewer: Lapa
Lekker!
Yum! Die vye kan met ander vrugte vervang word as jy nie van vye hou nie.