Resep: Kaaspoeding

Kaaspoeding (Foto: Lapa-uitgewers)

“Dis nie regtig ʼn poeding nie, maar ek bedien dit saam met ingelegde of gestoofde vrugte vir gaste wat nie gaande is oor soet nagereg nie,” skryf Francois Ferreira in sy resepteboek Koskaskos.

Lewer 4 porsies

Bestanddele

  • 600 ml melk
  • 75 g vars broodkrummels
  • 175 g beleë Cheddar-, Edam- of Pecorinokaas, gerasper
  • 10 ml Dijon‑mosterd
  • 4 eiers, geskei
  • sout en witpeper na smaak

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ʼn 1,5 ℓ oondvaste bak.
  2. Verhit die melk tot kookpunt en roer dan die broodkrummels en kaas deur. Klits die eierwitte tot sagtepuntstadium. Vou in drie sarsies by die broodmengsel in.
  3. Skep die mengsel in die oondvaste bak en bak vir 30-45 minute tot goudbruin en gestol.

Bron: Koskaskos deur Francois Ferreira

Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

3 Kommentare

jongste oudste gewildste
Zettie

Sjoe, klink lekker…….dis nou ietsie anders.

Eish

Word eirgeel glad nie gebruik?

Eish

Word eiergeel glad nie gebruik?