“Dis nie regtig ʼn poeding nie, maar ek bedien dit saam met ingelegde of gestoofde vrugte vir gaste wat nie gaande is oor soet nagereg nie,” skryf Francois Ferreira in sy resepteboek Koskaskos.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 600 ml melk
- 75 g vars broodkrummels
- 175 g beleë Cheddar-, Edam- of Pecorinokaas, gerasper
- 10 ml Dijon‑mosterd
- 4 eiers, geskei
- sout en witpeper na smaak
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ʼn 1,5 ℓ oondvaste bak.
- Verhit die melk tot kookpunt en roer dan die broodkrummels en kaas deur. Klits die eierwitte tot sagtepuntstadium. Vou in drie sarsies by die broodmengsel in.
- Skep die mengsel in die oondvaste bak en bak vir 30-45 minute tot goudbruin en gestol.
Bron: Koskaskos deur Francois Ferreira
Uitgewer: Lapa
Sjoe, klink lekker…….dis nou ietsie anders.
Word eirgeel glad nie gebruik?
Word eiergeel glad nie gebruik?