Lewer twee lae van 20 cm in deursnee of drie van 15 cm in deursnee.
Bestanddele
- 440 (1¾ k) meel
- 500 g (2 k) suiker
- 190 ml (¾ k) kakao
- 7,5 ml (1½ t) koeksoda
- 3 ml (¾ t) sout
- 2 groot eiers
- 250 ml (1 k) karringmelk
- 125 ml (½ k) gesmelte botter
- 5 ml (1 t) vanieljegeursel
- 250 ml (1 k) vars gebroude koffie
Metode
- Voorverhit die oond tot 180°C.
- Meng die droë bestanddele in ʼn groot bak.
- Voeg die eiers, karringmelk, botter en vanieljegeursel by en klits tot glad. Roer die warm koffie by. Die beslag is baie loperig.
- Giet die beslag in voorbereide panne en bak vir ongeveer 30 tot 35 minute vir die 20 cm-lae en 25 tot 30 minute vir die 15 cm-lae. Toets met ʼn toetspen vir gaarheid. As dit gaar is, sal die toetspen skoon uitkom.
- Laat dit effens afkoel in die panne. Keer dit dan op draadrakkies uit om heeltemal af te koel voordat dit versier word.
Bron: Bak dit self deur Marlene Schoeman
Uitgewer: Lapa