Soorte resepte:

Resep: Maklikste vrugtekoek ooit

Vrugtekoek (Foto: Colette Schultz)

Is jou vrugtekoek al gebak?

Bestanddele

  • 1 kg vrugtekoekmengsel
  • 2 koppies lemoensap
  • 2 koppies bruismeel
  • 2 teelepels koeksoda
  • 2 teelepels gemengde speserye
  • ekstra neute en kersies (opsioneel)

Metode

  1. Week vrugte oornag in lemoensap.
  2. Smeer en voer ’n koekpan met waspapier uit.
  3. Sif bruismeel, koeksoda en gemengde speserye saam en voeg by vrugte-en-sapmengsel. Meng goed en gooi die beslag in die gesmeerde koekpan.
  4. Bak in ’n voorverhitte oond by 130 °C vir 2 ure lank.
  5. Keer die koek uit en laat goed afkoel.
  6. Draai toe in foelie en bedruip met brandewyn of lemoensap elke 5 dae.

Resep: Colette Schultz

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

3 Kommentare

Ellie ·

Vreeslik baie dankie.
Gaan definitief my eie vrugtekoek bak, en sommer self op eet.
Niemand in my familie hou van vrugtekoek nie.

Mad Mike die Rhodesiër ·

Nogal interessant dat jy dit SONDER alkohol kan maak. Nie almal kan of wil alkohol in hul kos hê nie.

Eend Bessinger ·

Ja nee. Alkohol is nie goed vir ‘n mens nie. Ek verkies ook vrugtesap (nie noodwendig lemoensap) as alternatief.

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.