Resep: ‘Manlike’ paptert

(Foto: Pixabay)

Maroela Media-leser Ciska Arendt het dié resep ingestuur. ʼn Vriend het ʼn naweek by haar kom kuier en toe dié paptert voorberei. Dít is hoe sy dit leer ken het.

“Die soet van die mielies met die sout van die spek gee ’n heerlike smaak. Dit is selfs lekkerder die volgende oggend,” sê sy.

As jy ook ʼn resep het wat ʼn storie vertel of ʼn familieresep so ná jou hart, stuur dit vir ons hier.

Bestanddele

  • 1 blikkie sampioene
  • 250 g fyn spek
  • 1 k mieliemeel
  • 2 k water
  • 1 blikkie geroomde mielies
  • 1 eier
  • 1 k cheddarkaas, gerasper

Metode

  1. Braai die spek en sampioene in ’n pan tot gaar.
  2. Maak mileiepap van die mieliemeel en plaas al die bestanddele in ’n oondvaste bak en meng dit deur.
  3. Bak teen 180 °C vir 45 minute.
  4. Strooi kaas bo-oor.
  5. Bak nog 15 minute.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.

18 Kommentare

jongste oudste gewildste
Ouma

Goeie more. Ek wil net weet is die resep se naam
*manlike paptert* of dalk
*maklike paptert* ?????????

ANNA

Maak jy eers jou pap gaar voordat jy die met die res van die bestandele meng?

Chris

Ek wil ook graag weet asb of die pap eers gaargemaak moet word

Se maar net

Sou eerder dink die tert se naam moet wees: Maklike mielietert. Naam maak mens deurmekaar!
Paptert is ‘n lang storie, met baie bestandele in..

BLOM

Volgens al die paptert resepte wat ek al gesien het, moet jy die pap eers
gaarmaak.