Bederf jouself!
Bestanddele
- 2 k (500 ml) bruismeel
- ⅓ k (85 ml) koekmeel
- 1 t (5 ml) fyn kaneel
- ½ t (2,5 ml) koeksoda
- ½ k (125 ml) sagte bruinsuiker
- ½ k (125 ml) dadels, ontpit en fyngekap
- ½ k (125 ml) pekanneute, fyngekap
- 1 k (2 groot) ryp piesangs, fyngedruk
- 1 k (250 ml) Clover Amasi
- ¼ k (60 ml) Clover-suurroom
- ⅓ k (80 ml) sonneblomolie
- 2 eiers, liggies geklits
Roomkaasbolaag
- ½ k (125 ml) roomkaas
- ½ k (125 ml) versiersuiker, gesif
- 1 t (5 ml) fyn kaneel
Om te versier (opsioneel)
- 2 e (30 ml) pekanneute, gekap
- ’n paar versiersuikerblommetjies
Metode
- Voorverhit die oond tot 190 °C. Smeer ’n muffinpan of plaas papier-muffinbakkies in die holtes.
- Sif die bruismeel, koekmeel, kaneel en koeksoda in ’n groot mengbak saam. Roer die suiker, dadels en pekanneute by.
- Roer die res van die bestanddele saam tot net gemeng. Vou dit versigtig by die meelmengsel in. Moenie te veel roer nie.
- Skep die beslag egalig in die muffinpan of -papiertjies. Bak dit vir 20 tot 25 minute of tot goudkleurig en gaar. Laat dit afkoel.
Roomkaasbolaag
- Meng die roomkaas, versiersuiker en kaneel tot glad en dik en versier die muffins daarmee. Strooi gekapte pekanneute of klein versiersuikerblommetjies oor.
Bron: Teepartytjie
Uitgewer: Lapa