Uit: Ek sou kon doen met ’n pampoen, Nettie Cilliers.
Lewer 60 stukke
Bestanddele:
- 375 g botter
- 400 g (500 ml) suiker
- 10 ml sout
- 500 ml karringmelk
- 1 kg bruismeel
- 10 ml bakpoeier
- 200 g (5 x 250 ml) semels
- 2 groot eiers
- 125 ml sonneblomolie
- 300 g (250 ml) pampoenpuree
- 45 ml blatjang
- 100 g (250 ml) pekanneute, fyngekap
- 80 g (125 ml) pitlose rosyne
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180 ̊C en smeer 2 middelslag-broodpanne goed.
- Smelt die botter en voeg die suiker, sout en karringmelk by. Meng goed.
- Sif die bruismeel en bakpoeier saam en meng die semels by.
- Klits die eiers en olie saam en voeg by die bottermengsel. Roer by die droë bestanddele en meng goed.
- Voeg die pampoen, blatjang, pekanneute en rosyne by en meng goed.
- Vorm balletjies met die deeg en pak in die broodpanne.
- Bak vir 1 uur en laat ’n rukkie in die panne afkoel voordat dit op ’n afkoelrak uitgekeer word om heeltemal af te koel.
- Breek die beskuite los van mekaar en pak op ’n oondrak. Laat oornag uitdroog by 80-100 ̊C.
Bron: Lekker & Vinnig saamgestel deur Hendri Warricker
Uitgewer: Lapa
Kan mens hierdie beskuit suiker vry en “carb free” maak asb? Ek het 2 diabete in die gesin wat mal is oor beskuit?