Hierdie poeding is heerlik saam met roomys, room of vla.
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele
- ½ k (125 ml) Clover Krush- mango-en-perskesap
- 700 g perskes, pitte verwyder en in kwarte gesny
- 400 g appels, geskil, stronke verwyder en in kwarte gesny
- 2 e (30 ml) suiker
- ¾ k (105 g) bruismeel
- ¼ k (55g) strooisuiker
- ½ t (2 ml) fyn gemmer
- ½ t (2 ml) fyn kaneel
- ¼ k (60 g) Clover Springbok- botter, in blokkies gesny
- ½ k (75 g) haselneute, gerooster en fyngekap
- 1 eiergeel
- ¼ k (60 ml) Clover-room
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °
- Meng die sap, perskes, appels en suiker in ʼn kastrol en verhit stadig tot kookpunt. Verlaag die hitte en prut vir 5 minute. Giet die vrugtemengsel in ʼn 2 liter-oondbak.
- Meng die meel, strooisuiker, gemmer en kaneel in ʼn mengbak. Vryf die botter met vingerpunte by die meelmengsel tot dit soos broodkrummels lyk.
- Voeg die gekapte haselneute by en roer die eiergeel en room by om ʼn klewerige deeg te vorm.
- Skep lepelsvol van die deeg oor die vrugte en bak vir 30 tot 35 minute tot die kluitjie goudbruin en opgepof is. Sit voor met room of roomys.
Bron: Gunsteling-poedings deur Clover
Uitgewer: Lapa