Genoeg vir 6 dosyn.
Bestanddele
SUURROOM-TERTDEEG
- 560 g (4 x 250 ml) koekmeelblom
- 2 t (10 ml) kremetart
- 1 t (5 ml) sout
- 500 g Clover Farmstyle-botter
- 500 ml Clover-suurroom
VULSEL
- 1 liter Clover-volroommelk
- ½ k (125 ml; 65 g) vlapoeier
- 70 g (125 ml) koekmeelblom
- 100 g (125 ml) suiker
VERSIERSEL
- 65 g (125 ml) versiersuiker
- 1 t (5 ml) suurlemoensap
- Kookwater
Metode
TERTDEEG
- Sif die droë bestanddele saam. Vryf die botter in met vingerpunte tot mengsel soos broodkrummels lyk. Voeg die suurroom by en meng.
- Rol uit op ’n meelbestrooide oppervlak en vou in drie dele. Vou dubbel, bedek met kleefplastiek en plaas oornag in yskas.
- Rol uit, nie te dun nie, sny in vierkante van 5 x 5 cm. Plaas op gesmeerde bakplaat en bak in voorverhitte oond by 200 °C vir ongeveer 10 minute.
VULSEL
- Meng 1 k (250 ml) melk met die res van die vulselbestanddele tot glad. Kook die oorblywende melk. Sodra dit gekook het, voeg die res van die melkmengsel by en roer oor lae hitte tot gaar. Verwyder en laat goed koud word.
- Sny die afgekoelde tamboesies in die dwarste middeldeur, plaas vulsel in ’n versiersak en spuit vulsel op die onderste laag deeg. Plaas die ander helfte bo-op.
- Meng versiersuiker, suurlemoensap en genoeg kookwater tot net loperig en skep lepelsvol op elke tamboesie.
Bron: Teepartytjie
Uitgewer: Lapa
genoeg vir 6 dosyn mense dan is die bestandele te min dit moet net met 4 verdubbel word
of meer