Soorte resepte:

Resep: Sadebrood met jogurt

Foto ter illustrasie (Foto: Couleur/Pixabay)

ʼn Veselryke broodjie wat ook goed rooster.

Lewer ʼn 18-snye-brood.

Bestanddele

  • 500 ml/250 g volkoringmeel
  • 250 ml/120 g koekmeelblom
  • 250 ml/90 g rou hawermout
  • 25 ml bruinsuiker
  • 100 ml/65 g sonneblomsaad
  • 50 ml/35 g lynsaad
  • 50 ml/35 g sesamsaad
  • 7,5ml koeksoda
  • 50 ml louwarm water
  • 500 ml ongegeurde laevetjogurt
  • 50-75 ml water

Metode

  1. Meng die meel, hawermout, bruinsuiker en sade.
  2. Los die koeksoda in louwarm water op. Roer die koeksodamengsel en die jogurt by die droë bestanddele. Voeg genoeg water by om ʼn klewerige maar stywe deeg te vorm.
  3. Skep dit in ʼn gesmeerde middelslag-broodpan en bak dit 45 tot 60 minute by 180 °C.

Bron: Min moeite deur Hilda Lategan
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.