Nie jou gewone sjokoladekoek nie. Hou hierdie een vir ʼn spesiale geleentheid!
Bestanddele
- 225 g koekmeel
- 1½ t bakpoeier
- 350 g strooisuiker
- 85 g kakao
- 1½ t koeksoda
- 2 eiers
- 2 t vanielje
- 150 ml melk
- 1 k kookwater
- 4 Snickers-sjokoladestafies
- 1 x 360 g-blikkie karamelkondensmelk
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer twee ronde koekpanne.
- Meng die droë bestanddele saam in ʼn mengbak.
- Meng die nat bestanddele, buiten die kookwater, saam.
- Voeg die nat bestanddele by die droë bestanddele en meng goed. Voeg nou stelselmatig die kookwater by totdat die beslag lekker loperig is.
- Maak ʼn Snickerstafie baie fyn en strooi dit oor die beslag. Die sjokoladestafie moet baie fyn wees anders sak die sjokoladestukkies af tot onder en kan in die koekpan aanbrand.
- Skep die beslag in die voorbereide koekpanne en bak vir ongeveer 30 minute.
- Verwyder uit die oond en laat die koeke heeltemal afkoel.
- Smeer karamelkondensmelk tussen die koeklae en strooi stukkies van die Snickerstafies oor. Stapel die koeklae en rond die bokant af met nog stukkies van die Snickerstafies.
Resep: Sjef Snoekie laat die potte sing deur Marlise Scheepers
Uitgewer: Lapa