Maak hierdie vakansie jou eie granola vir ontbyt of ʼn lekker peuselhappie.
Lewer 8-10 porsies
Bestanddele
- 500 g gerolde hawermout
- 200 g bokwiet
- 100 g amandelvlokkies
- handvol pampoenpitte
- 1 e karamelgeursel
- 1 e vanieljegeursel
- 2 e olyfolie
- 4 e rou heuning
- 50 g amandelbotter
- 3 opgehoopte e rou kakao
- 2 t woestyn- of pienk sout
VRUGTE
- 150 g bosbessies
- 50 g rosyne
- 100 g klein stukkies dadel
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Meng al die droë bestanddele behalwe die kakao en sout saam in ’n mengbak.
- Meng die geursel, olyfolie, heuning, amandelbotter, kakao en sout in ’n mengbakkie tot deurgemeng.
- Voeg dit by die droë bestanddele en meng goed. Plaas op ’n bakplaat en druk plat met ’n lepel. Bak vir 25 min.
- Sprinkel vrugte oor en laat behoorlik afkoel. Breek in stukke en bere in ’n lugdigte houer.
Bron: Karlien kan nie kook nie deur Karlien van Jaarsveld en Izelle Hoffman
Uitgewer: Lapa